Đã xem: 569

 1. Offline

  truongxuanthien Administrator

  10 Kích Thước Cửa Sổ Phòng Ngủ chuẩn Phong Thủy nhà ở Mới Nhất (2018)


  [caption id="attachment_1490" align="alignright" width="450"][IMG] Kích Thước Cửa Sổ Phòng Ngủ[/caption]
  Đối với mọi gia đình ở Việt Nam khi bắt đầu quyết định việc xây nhà, việc thiết kế ngôi nhà của mình sao cho nó hợp lý sẽ khiến cho gia chủ thêm phần tài vượng.

  Các gia chủ luôn phải chú ý đến việc lựa chọn kích thước thiết kế:

  • Kích thước cửa chính
  • Kích thước cửa sổ phòng ngủ
  • Kích thước phòng khách
  • Kích thước cửa cổng,...


  Sau đây TTDOOR sẽ giới thiệu giúp các bạn có thêm các phần kiến thức bổ sung hữu dụng khi xây dựng nhà ở.

  Kích thước cửa sổ phòng ngủ - những điều Gia chủ nên Làm:


  Tất cả các kích thước cửa trong một ngôi nhà từ: cửa chính, cửa phòng khách, cửa sổ phòng ngủ, cửa phòng ngủ thông nhau, kích thước cửa sổ ... phải nhỏ dần theo dạng hình loa kèn là phù hợp theo phong thủy tài lộc nhất trong 1 ngôi nhà nên làm.

  [caption id="attachment_1045" align="aligncenter" width="450"][IMG] cửa sổ phòng ngủ theo phong thủy[/caption]

  Lưu ý kích thước cửa phòng ngủ thiết kế phù hợp là điều rất quan trọng, một cửa ra vào phải có kích thước tương đương vừa cỡ tầm nhìn với ngôi nhà gia chủ hay kích thước cửa của từng phòng.

  - Các bạn khi xây dựng thiết kế nhà nên chú ý tới phần một cái cửa nhỏ thì không thể đủ chỗ cho các luồng khí tốt đi vào trong.

  [caption id="attachment_1043" align="aligncenter" width="477"][IMG] kích thước cửa sổ phòng ngủ[/caption]

  Một cái cửa nếu lớn quá rộng ở bên trong nhà hay trong phòng ngủ khí trời sẽ tràn ngập vào phòng quá nhiều cho nên của cải và tài lộc có đi vào nhà bao nhiêu đi chăng nữa thì nó cũng không thể nào giữ được bền lâu.

  Kích thước cửa sổ phòng ngủ - những điều gia chủ nên kiêng kỵ


  Cửa chính không nên nối thành một đường thẳng ra chính cổng bởi vì đó là một điều không tốt cho gia chủ, chúng ta nên bố trí 2 cửa này lệch nhau, theo cùng nguyên tắc “Hỷ hồi truyền nhi kỵ trực xung”.

  Và một điều nữa đó cần lưu tâm đó là cửa sau tuyệt đối không được có kích thước cửa phòng ngủ lớn hơn cửa trước.

  Vấn đề này theo các nhà phong thủy rất là kiêng kỵ trong phong thủy, cửa bếp không được nối thẳng với miệng lò, cửa nhà vệ sinh đối diện bếp điều này không nên & không mở thẳng vào bếp.

  Trong các loại cửa thì cửa chính của ngôi nhà (cũng là hướng nhà) là quan trọng nhất.

  Nên tránh việc thiết kế ba cửa ra vào trong căn nhà và cửa sổ hay nhiều hơn nữa trong một loạt cửa sẽ nối tiếp nhau điều này là không nên.

  Lý do là sắp cửa thẳng hàng nhau có thể sẽ ảnh hưởng trực tiếp đến hoạt động sống trong gia đình của gia chủ. Cửa ra vào nó giống như miệng mồm của cha mẹ, còn các cửa sổ được người ta ví như tiếng nói của các con.

  Nếu tỉ lệ cửa sổ nhiều hơn gấp 3/1 so với cửa chính thì sẽ gây ra sự tranh cãi vì có quá nhiều các ý kiến khác nhau, con cái thì sẽ hay cãi lời cha mẹ.

  Nếu cửa sổ thiết kế quá to và rộng hơn so với kích thước cửa ra vào trong căn nhà thì trẻ con thường có khuynh hướng hay coi thường các lời chỉ bảo, kỷ luật mà cha mẹ đưa ra, Một cửa sổ có kích thước rộng lớn nhưng được thiết kế xen lẫn với những ô nhỏ thì được.

  Sau đây là một số kích thước các loại cửa chuẩn theo phong thủy được dùng trong xây cất hoặc tu tạo ngôi nhà:

  Có tính tham khảo do một số nhà phong thủy đã đưa ra cho từng loại cửa mà các bạn nên chú ý:

  1. Kích thước cửa chính phong thủy ở tầng trệt hay trên lầu


  [caption id="attachment_1018" align="aligncenter" width="491"][IMG] Cửa gỗ tự nhiên cửa chính[/caption]

  • Chiều Cao: 2,30 - 2,52 - 2,72 - 2,92 (mét)

  • Chiều Rộng: 1,46 - 1,62 - 1,90 - 2,32 - 2,46 - 2,92 - 3,12 - 3,32 - 3,72 - 4,12 - 4,56 - 4,80 (mét)

  2. Kích thước cửa chính 1 cánh, cửa 2 cánh, cửa hậu hoặc cửa phụ theo phong thủy.


  [caption id="attachment_882" align="aligncenter" width="450"][IMG] Cửa gỗ tự nhiên 1 cánh P1NO[/caption]

  • Chiều Cao: 2,10 - 2,30 - 2,52 - 2,72 (mét)

  • Chiều Rộng: 0,81 - 1,07 - 1,25 - 1,46 - 1,90 - 2,12 (mét)

  3. Kích thước cửa thông phòng


  [caption id="attachment_868" align="aligncenter" width="450"][IMG] Cửa gỗ tự nhiên 1 cánh P1A2C[/caption]

  • Cửa này thường không có cánh, có thể phủ rèm thưa, treo màn.

  • Chiều Cao: 1,90 - 2,10 - 2,12 (mét)

  • Chiều Rộng: 0,80 - 1,06 - 1,22 (mét)

  4. Kích thước cửa sổ phòng ngủ theo phong thủy


  Khi thiết kế và xây dựng căn nhà các bạn cũng nên thật chú ý về độ trông trên và dưới để khi chúng ta lắp đặt rèm cửa cho căn phòng ngủ chúng ta cũng từ đó dễ tiến hành lắp đặt hơn.

  [caption id="attachment_866" align="aligncenter" width="450"][IMG] Cửa gỗ tự nhiên 1 cánh P1A2[/caption]

  Các bạn nên tham khảo một số loại rèm cửa cho căn phòng ngủ như: rèm cuốn, rèm vải, rèm gỗ...

  • Chiều Cao: 1,90 - 2,10 - 2,30 (mét)

  • Chiều Rộng: 0,82 - 1,04 - 1,24 (mét)

  5. Kích thước cửa sổ phòng ngủ cho bé trong tuổi còn đi học


  [caption id="attachment_1027" align="aligncenter" width="450"][IMG] Cửa sổ bằng gỗ[/caption]

  • Chiều Cao: 1,90 - 2,10 - 2,30 (mét)

  • Chiều Rộng: 0,82 - 1,06 - 1,26 (mét)

  6. Kích thước cửa phòng tắm và phòng vệ sinh


  [caption id="attachment_948" align="aligncenter" width="500"][IMG] Kích thước cửa phòng tắm[/caption]

  • Chiều Cao: 1,90 - 2,10 - 2,30 (mét)

  • Chiều Rộng: 0,68 - 0,82 - 1,02 (mét)  1. Kích thước cửa phòng khách theo phong thủy

  • Chiều Cao: 1,90 - 2,10 - 2,30 (mét)

  • Chiều Rộng: 0,85 - 1,05 - 1,2 (mét)

  1. Kích thước cửa nhà để xe: Kích thước nên tính một cách tương ứng với kích thước của chính phần tầng trệt nhưng nhỏ hơn khoảng một nấc trên thước Lỗ Ban.

  1. Kích thước của cửa sổ: Tùy vào mục đích sử dụng, không theo 1 chuẩn kích thước địa lý, vì cửa sổ không phải là sản phẩm cửa xuất nhập, cửa đi ra vào của căn nhà. Thông thường tổng diện tích chuẩn cho cửa sổ thường tính bằng 3 lần tổng diện tích của cửa chính.

  1. Kích thước cửa cổng hợp phong thủy: Khi nào có đà ngang xây trên 2 đầu của trụ cổng thì mới nên theo kích thước địa lý.

  Nếu bạn còn điều gì thắc mặc hoặc cần tư vấn thì có thể liên hệ với chúng tôi thông qua website: https://ttdoor.vn/ hoặc qua số hotline 0908.86.86.78 chúng tôi sẽ tư vấn nhiệt tình cho các bạn !

  CÔNG TY TNHH TIẾN THÀNH
  Địa chỉ: 1 / 4B Linh Đông, P.Linh Đông, Q.Thủ Đức, TP.HCM
  Đường dây nóng 1: 0908.86.86.78 (Mr. CHÂU)
  Đường dây nóng 2: 089.830.5679
  Email: ttdorvn@gmail.com
  Website: www.ttdoor.vn
  Kakand thích bài này.
 2. Offline

  Titan3G Member

  w w w. buysellfakepassport.cc - Real Documents Company den basta kvalitativa dokumentleverantoren. Kunderna har en betydande okning av effektivitetsnivaer, flexibilitet, minskning av driftskostnader och stadig anvandarupplevelse. Vara stralande tjanster kommer att avvarja alla dina problem som handlar om att aga ett riktigt pass, visum, fodelsedatum, diplom, fodelsedatum, korkort, ID-kort och tillstand for manga lander. Aven om det andrar din nationalitet eller bradskande krav pa arbetspapper eller viktiga certifikat som behovs for resor, har du kontaktat dig pa det perfekta stallet dar du far snabba losningar av alla dina svarigheter. Unique Producers ar en snabbvaxande autonom grupp dedikerade IT-experter samt databas tekniker som ar fantastiskt skickliga for att producera vardefulla kvalitetscertifikat och dokumentationer och andra typer av anmarkningsvarda produkter i manga lander over hela varlden, inklusive USA, Kanada, Tyskland, Brasilien, Italien, Mexiko, Spanien, Schweiz, Storbritannien, Sydafrika, Belgien, Spanien, Israel och Finland etc. De erbjuder snabba losningar som tillater foretag att kraftigt administrera affarsprocesser, arbetskraft, interaktioner och olika servicestyrningsnivaer.

  For att gora forfragan och hitta ytterligare information, besok var hemsida: w w w. buyrealfakepassport.cc

  Real Documents Company erbjuder ocksa en lista over andra tjanster for sina kunder som tacker skapande av kort som USA-kort, Internationella kort, Kanada-kort, Studentkort, Privata kort. certifikat som fodelsecertifikat, adoptionscertifikat, skilsmassaintyg, naturaliseringsbevis, aktenskapsintyg, handelsfardighetscertifikat; examensbevis och examensbevis, som hogskoleexamen, G.E.D. examensbevis, hemskolexamen, universitetsexamen, hogskoleexamen; och nagra ytterligare tjanster som galler for korlicenssokning, social trygghet, validering av SSN-nummer, registreringsnyckel i den officiella databasen. Sedan de senaste 10 aren har unika producenter med sin enorma erfarenhet blivit framgangsrika for att skapa dokument till sina kunder och kunder. De skapar riktiga 100% ursprungliga dokument, som spelas in i databas, som har viktiga sakerhetsfunktioner och ar accepterade pa alla stallen, och aven falska oregistrerade dokument som har sakerhetsfunktioner och kan faktiskt vara trovardiga. Med hanvisning till detta informerar agaren till Real Documents Company, "Vart team syftar till att tillhandahalla hog standard pa dokumentationsservicelosningar och skapa den basta plattformen som skulle garantera en absolut kundsamverkanshantering. Vi betjanar de basta kundkraven och star till tjanst 24/7 nar de kontaktar oss for deras fragor, eftersom varje forfragan for oss ar av hogt varde.

  Besok var hemsida for att hitta all ytterligare information: w w w. buyrealfakepassport.cc

  Kop REAL REGISTRERADE certifikat som IELTS, GRE, TOEFL, TOEIC, CaMLA, EFSET, ECCE, ECPE, MELAB, MTELP, ESOL Test av fardighet i koreanska koreanska sprakfardighetstest, Hanyu Shuiping Kaoshi (HSK), CNaVT, NT2, DELF, DALF , TNF, Deutsches Sprachdiplom Stufe I och II, TestDaf, NTD, CELI, CILS, PLIDA, examensbevis pa polska som frammande sprak, DELE, CELU, CELPE-Bras, CAPLE, TORFL, JLPT och NNS och europeiska sprakcertifikat TELC), Alla landpass, ID-kort (pvc), Forarkort, Visum, Inresetillstandskort, Grona kort, Passkort, Kontrollera forfalskning (Kontrollera tvatt), DBR-formular, CRB-kontroller (standard, forbattrad och forbattrad med listkontroll) , Certified Management Accountant (CMA), Certified Meeting Professional (CMD), Certifierad Medicinsk Dosimeter, Fodelsecertifikat, Hogskoleexamen, Skolcertifikat, IELTS, TOEFL, ESOL och alla andra engelska / franska sprakcertifikat, utbildningsbevis, intyg, Studentkort, Diplom, SSN, Marriag e-certifikat, forfalskade pengar, tydliga brottsliga handlingar och manga andra dokument till salu.


  Webbplats: http://www.buysellfakepassport.cc

  Kontakta e-post: support@buysellfakepassport.cc


  Nyckelord:
  ---------------

  Real USA (USA) pass,
  Verkliga australiska pass,
  Verkliga belgiska pass,
  Real Brazilian (Brasilien) pass,
  Real kanadensiska (Kanada) passerar,
  Akta finska (Finland) pass,
  Real franska (franska) pass,
  Real-tyska (Tyskland) pass,
  Real Dutch (Holland / Holland) Pass,
  Real Israel pass,
  Real UK (Storbritannien) Pass,
  Real Spanish (Spain) Pass,
  Real Mexican (Mexico) pass,
  Kop akta sydafrikanska passet.
  Kop akta australiska korkort,
  Kop riktiga kanadensiska korkort,
  Kop riktiga franska (frankrike) korkort,
  Real Dutch (Holland / Holland) korkort,
  Fastigheter Tyska (Tyskland) Korkort,
  Forsaljning Real UK (Storbritannien) Korkort,
  Inkop av akta diplomatpass,
  Salj Real USA (USA) Pass online,
  Kop akta australiska pass online,
  Egenskaper Belgien Passerar, Kop riktiga brasilianska passager (Brasilien), Forsaljning av akta kanadensiska passager, Kop akta finska passager, Kop akta franska passager (Frankrike) Nederlanderna) Pass, Forsaljning Real Israel Pass, Forsaljning Real UK (Storbritannien) Pass, Forsaljning Real UK (Storbritannien) Korkort, Inkop av akta diplomatpass, Real Australian Passports, Real Belgium pass till salu, Real Brazilian (Brasilien) ) Pass till salu, Real Canadian (Canada) pass till salu, Real Finska (Finland) Pass till salu, Real French (France) pass till salu, Real Deutsch (Deutschland) Pass till salu, Real Dutch (Nederlanderna / Holland) Passar for forsaljning, akta europeiska pass, kop, fa akta och ursprungliga pass, identitetskort, salj pa natet, kanadensisk, brittisk falsk och akta registrerade handlingar, kop registrerade och oregistrerade franska passager Passa, Kop registrerade och oregistrerade passager i Spanien (Spanien), Kop registrerade och oregistrerade mexikanska passager (Mexiko), Kop registrerade och oregistrerade passager, Kop registrerade och oregistrerade sydafrikanska pass. Kop registrerade och oregistrerade australiensiska korkort, Kop registrerade och oregistrerade kanadensiska korkort, Kop registrerade och oregistrerade franska (Frankrike) korkort, Kop registrerade och oregistrerade nederlandska (Nederlanderna / Holland) Korkort, Kop Registrerade och oregistrerade tyska (Tyskland) korkort , Kop registrerade och oregistrerade UK (Storbritannien) Korkort, Kop registrerade och oregistrerade diplomatpass, Registrerade och oregistrerade pass, Registrerade och oregistrerade duplikater, Registrerade och oregistrerade USA (USA) Pass till salu, Registrerade och oregistrerade australiska pass till salu , Registrerade och oregistrerade belgiska pass till salu, Registrerade och oregistrerade brasilianska pass (Brasilien) till salu.

  Webbplats: http://www.buysellfakepassport.cc

  Kontakta e-post: support@buysellfakepassport.cc
 3. Offline

  jackvu7979 New Member

  Cám ơn bạn thông tin bài viết hay và hữu ích
 4. Offline

  minhtriozcorp Member

  Cảm ơn bài chia sẻ của bạn.
  thiet ke khach san

  Cảm ơn về liên kết phía trên
  Kakand thích bài này.
 5. Offline

  Kakand New Member

  Đẹp mắt tiện nghi đó hj